Ce este moda?

  Am pus această întrebare de ceva vreme acum, urmărind interesul crescând în materie de modă în spațiul virtual polonez. Ce înseamnă că cineva este interesat de modă? Primul lucru care îmi vine în minte (măcar pentru că am doar acces direct la el) este că cineva este interesat de haine. Prin urmare, multitudinea de bloguri și bloguri despre safir descrie „ceea ce scârțâie moda”. Mi se pare că, din moment ce avem două cuvinte, ele nu înseamnă în mod necesar același lucru. Hmm. Dacă nu știți ce este, atunci trebuie să mergeți la dicționar.

Primul foc: dicționar polonez. SJP afirmă că moda este:

1 mod de îmbrăcare, pieptănare și make-up populare la un moment dat sau loc,

2. Popularitatea pe termen scurt a ceva nou în unele domenii.

 

Deci, (1) se identifică moda cu ceea ce arătăm și (2) determinăm moda ca pe ceva scurt și popular. Avem primele două trăsături.

Să continuăm cu definițiile online. Acum, enciclopedia PWN și a doua definiție:

modă [latină], socjol. (în special în ceea ce privește stilul, îmbrăcămintea, comportamentul), adesea schimbătoare; una dintre principalele autorități de reglementare a comportamentului indivizilor în societățile moderne; A fi la modă este atât o manifestare a conformismului în raport cu grupurile selectate, cât și dorința de a ieși din mulțime.

 

A treia caracteristică este volatilitatea, iar a patra este unitatea de control comportamentală.

Cu rătăcire, totuși, mă îndrept spre wikipedia. Aici scurt: „stil de moda”.

 

Asta nu mă convinge. Este „la modă” = „elegant”? Primul îmi amintește de o persoană care se îmbracă în conformitate cu tendințele sezonului, ergo: este „la modă”. Acesta din urmă aduce în minte caracterul, care nu este în mod necesar la zi, dar modul în care poartă haine cauze pe care le vedem în el ceva distinctiv, dar nu este neapărat ceva direct de pe catwalk – dar arată „elegant“. ?? (Ei bine, da, dar nu-l exclude poti fi „la modă și elegant“ – adică, să fie în ton cu tendințele, dar le puteți modifica pentru stilul dvs. Acest lucru ridică o altă întrebare: dacă moda este „pentru toți“, iar stilul este o chestiune individuală Intuiția îmi spune că merg în direcția cea bună, dar până când cercetările confirmă acest lucru, nu există nici o certitudine;))

A spune că moda nu este doar despre haine nu este o descoperire. Vorbim despre echipamentele de modă, locurile la modă, mesele la modă, instrucțiunile de studiu sau competițiile (de exemplu, cele legate de modă).

Cred că moda este un mecanism pe care putem – un bun considerații de pornire modologicznych – pentru a atribui caracteristicile de mai sus-menționate, concizie (sau unele moda durează pentru totdeauna?), Popularitate (în cazul în care ceva este nepopular, nu este, probabil, destinat să fie la modă, și modul în care ceva este la modă, această parte este un grup mai mare de oameni), variabilitatea (probabil legate de concizie, ceva care continuă întotdeauna, nu este cunoscut ca un mod) și controlul funcției comportament individual (citit, probabil, prea mult presa de culoare, pentru că primul lucru pe care a venit să-mi capete sunt indicații, cum ar fi: modul în care doriți să fie „în“ rochie cu buline, deoarece haine grila va face sa „out“).